POEZIE ȘI FOLK LA FESTIVALUL NAȚIONAL DE POEZIE ȘI PROZĂ „ M. EMINESCU”, BOTOȘANI, 2017

concurs mihai eminescu 2017POEZIE ȘI FOLK LA FESTIVALUL NAȚIONAL DE POEZIE ȘI PROZĂ „ M. EMINESCU”, BOTOȘANI, 2017

Fotografii eveniment: https://www.facebook.com/arlechin.harlequin/media_set?set=a.227417437775187.100015207964367&type=3

Pentru iubitorii de muzică și poezie, sfârșitul de an școlar nu a însemnat doar note, medii, serbări, petreceri și rămas-bun; clopoțelul a anunțat pauza lungă, mult-așteptata vacanță, dar unii dintre noi și-au amintit de Eminescu. 15 iunie, joi, a fost ziua desfășurării spectacolului-concurs de recitare, interpretare muzicală și teatru și momentul mult-așteptat, acela al premierii lucrărilor literare și plastice expediate în ultima lună.

Asociația Județeană a Profesorilor de Limba și Literatura Română, Botoșani, Colegiul Național „ M. Eminescu”, Botoșani, Inspectoratul Școlar Județean, Școala Gimnazială „ M. Kogălniceanu”, Dorohoi, Liceul Pedagogic „ N. Iorga”, Botoșani, Școala Gimnazială nr. 7, Botoșani, Școala Gimnazială nr. 1, Vorniceni, Memorialul Ipotești și Societatea Cultural-Artistică „ Arlechin” au organizat cea de-a 6-a ediție a festivalului mai sus amintit. Activitățile incluse în proiect nu s-ar fi putut desfășura în condiții excelente fără sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Botoșani; de asemenea, au fost alături de noi, ca în fiecare an Botoșani Shopping Center, Carrefour Botoșani,  SC ADMIR SRL și al Asociației ”INIȚIATIVE” Botoșani. Astfel, spectacolul-concurs și cel de gală a restrâns în jur de 500 de participanți și spectatori și au delectat pe aceia care au ascultat și urmărit timp de 4 ore.

Juriul a premiat creațiile literare și plastice intrate în concurs, peste 300, trimise de elevi din diferite județe: Botoșani, Suceava, Galați, Ilfov, Sălaj, Constanța, Dolj. De asemenea, cei mai buni recitatori de poezie eminesciană și interpreți ai pieselor muzicale pe versuri eminesciene au cerut atenția juriului și aplauzele spectatorilor, fiind răsplătiți cu diplome și cărți.

Spectacolul din acest an a fost deschis de actorul Marius Rogojinschi, cu un moment poetic. Acesta a fost urmat de Raul Cârstea și Adi Manolovici, membri ai Cenaclului Flacăra, care au cântat folk aproximativ 30 de minute și au stârnit interesul mai ales adolescenților chitariști. Câștigători ai trofeului Poesis Litera, 2016, componenții Corului Liceului Pedagogic au deschis concursul de interpretare. Programul a continuat cu  recitatori mititei, de la Grădinița „ Voinicelul”, eleve talentate de la Colegiul Național „ M. Eminescu”, Botoșani, copiii profesoarei Mihaela Țicalo, de la Școala Gimnazială nr. 13, Botoșani, de la Liceul Teoretic „ Dimitrie Negreanu”, actorii premianți de la Societatea Cultural-Artistică „ Arlechin”, folkistul Ștefan Radu Iacob, elevii serioși și cuminți de la Grupul Școlar Vorona, de la Liceul Tehnologic „ Petru Rareș”; ca și în anii precedenți, au pregătit momente deosebite elevii de la Școala Gimnazială nr. 1, Vorniceni, dar și folkiștii Anei Camelia Mihăilă Andrieș, de la Dorohoi și Botoșani. Vocea Larisei Ailoaie a sensibilizat ascultătorii cu piesa „ Eminescu”, iar trei dintre membrii trupei de teatru „ Arlechin” au interpretat „ Justiție”, de I. L. Caragiale.

Pentru că a reprezentat excelent toate secțiunile concursului, Colegiul Național „ Mihai Eminescu”, Botoșani a primit trofeul  „ Poesis Litera”, 2017. Ca și în alți ani, acesta a fost realizat din sticlă, cu foiță de aur de meșterul Dan Bordeianu de la B&D Glass Bucecea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s